10 February 2007

Koskemattomuudesta

Hyvää päivää sinulle.

Porvoossa ja muualla kuohuu tällä hetkellä, monet ihmiset ihmettelevät mihin ja miksi tämä maailma on menossa. Ymmärrettävistä syistä, toki, sillä monet mielikuvissa rakennetut suloiset utopiat ja jo olemassa olevat sopimukset rauhasta ja hyvinvoinnista rapistuvat todellisuuden kohdatessaan. Näin olen itse saanut kokea, näin on moni muukin, mutta haluan muistuttaa tässä vaiheessa siitä, että kyseessä ovat tosiaan vain mielikuvien murenemiset, sillä todellisuus muuttuu koko ajan, se ei koskaan ole staattinen, vaikka suhteellisessa fyysisessä todellisuudessa, jonka toistemme kanssa jaamme, siltä vaikuttaisi näyttävän.

Kukaan tai mikään ei ole koskematon, vaikka niin haluamme väittää itsellemme, ja jokainen tekomme, sanamme ja ajatuksemme käy koko maailmankaikkeuden mittaisella kiertoajelulla päätyen vain takaisin itsellemme, jotta meillä taas on mahdollisuus muuttua ja ennenkaikkea elää. Näin se on, koska näin se toimii!

Olen kuullut sanottavan että kaikki on yhtä, ja me olemme yhtä kaiken kanssa. Uskon tämän väittämän paikkansapitävyyteen ainakin siltä osin, että olemme osa suurta suurta kokonaisuutta, joka on suurempi kuin suurin visiomme tai suurin kuvitelmamme siitä. Itseasiassa jopa vielä suurempi kuin suurimmasta visiostamme suurin määritelmä!

No comments: